Monday, 21 January 2013

Kertas Angpao

Hi semua,

Apa khabar kawan-kawan? Semua sihat?  Hari nie Wilma rasa best sangat coz Wilma dah start printing draft pertama akaun syarikat tempat Wilma bekerja untuk disemak oleh Manager Wilma...At least, beban kerja Wilma sudah berkurangan...Kalau tidak, asyik terfikir-fikir dan termimpi-mimpi sahaja ^_^  Sampai nak update blog pun tidak sempat ^_^ Harap-harap, Manager Wilma berpuas hati la dengan kerja Wilma...

Hari nie, Wilma nak share satu cerita lucu yang berlaku di pejabat pagi tadi...Time Manager keluar dengan kontraktor syarikat untuk tengok kerja dorang, kami terima parcel dari bank...Kira besar jugak la...So, kami semua yang ada di pejabat time tu, saling teka-meneka la...Kami semua ingatkan bank hantar limau untuk Chinese New Year...Tak sabar nak tunggu Manager balik dari site...

Tidak lama lepas tu, Manager balik ke pejabat dan buka parcel tu...Kami semua  pun menumpukan 100% perhatian dengan parcel tu...Ya la, time tu dah la nak dekat lunch time, so, semua exited la nak makan limau...Sekali buka, bukan limau tapi
Credit to: Google

Punyalah sakit hati...Bagus kalau satu ikat kertas angpao tu, nie hampir 50 ikat bah...Wilma betul-betul tak boleh tahan ketawa tengok reaksi muka kawan-kawan kerja Wilma yang kecewa tengok kertas angpao tu...Ditambah lagi dengan reaksi Manager yang buka parcel tu...Sakit perut Wilma ketawa...Sudah la memang kami lapar sangat-sangat coz kedai makan dekat office tiba-tiba tutup hari nie, bila tengok kertas angpao tu yang kami dapat, bukan semakin kenyang, semakin lapar + kecewa adalah...Hehehe...

Bank...Bank...Betul-betul la bank nie buat suspens untuk kami semua hari nie ^_^


19 comments:

As Lin said...

Ekeke....saspen gila kn...hahaha..

✿A I N A A✿ said...

hahah kesian you alls... sabar ye... macam April Fool je.. jeng jeng jeng

Dunia Wilma said...

@As Lin: Iya...Saspen betul ^_^ Hehehe...

@Ainaa: Kesian kan...Awal2 tahun dah kena April Fool :-)

justablogofmine said...

mana shoutbox wilma..hehehe..tak jumpa cari..cantik background baru

Mrs Velentine said...

andu bah...kak memerlukan ni sampul angpow..utk chinese new year

Dunia Wilma said...

@Mrs Valentine: Alamak...Kalau Wilma tahu MV perlukan sampul angpow nie, Wilma ambil sikit bungkusan tu...Tapi, sekarang nie, semua Manager sudah ambil...

Daddy Zuki said...

mmg geram kan? x apa..at least ada gak benda yg dia nak bagi. tq sbb follow blog daddy zuki jadi daddy follow balik. x apa lambat follow pun..janji follow kan?

eykahashim said...

nice..singgah cini jom :)

Tihara said...

oh ingatkan limau ya..lucu :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

tak sabarnyer nk dpt angpou...
haaaa

Dunia Wilma said...

@JustABlogOfMine: Cari kat tekan di sini tu ^_^ Maaf...Wilma masih tengah re-adjust design blog nie lagi...Kena perlahan2 coz Wilma baru belajar coding2 nie ^_^ Maaf ya...

Dunia Wilma said...

@Daddy Zuki: Hehehe...Iya...Yang penting Wilma dah follow Daddy Zuki walaupun agak lewat dari yang sepatutnya ^_^

Dunia Wilma said...

@EykaHashim: Kejap lagi Wilma singgah ya ^_^

@Tihara: Bukan limau tapi kertau angpow...Sedih betul bah...Dah la lapar time tu...Hehehe...

@Leeza: Hehehe...Wilma pun tak sabar...Awal2 dah sound kat cousin, minta angpow coz dia dah kahwin ^_^ Hehehe...

Seneorita Baharin said...

hehe...suspen je bila baca kan...lawak btol.. :D kalo dalam sampul angpau tu ada duit xpe jugak kan, boleh beli limau..hihihi

Nurul Aini said...

waa....cantiknya blog wilma..guna blogskin ye..cantik..ada hujan2..waa..angpau lagi..hehe..berharap sangat last2 benda lain yang dapat.

nea lopah said...

good luck, singgah sini...Tq singgah blog akak ♥

hazwan hairy said...

sabar2..hahaha....lma xnmpk..msuk gak tp xtau nk komen kat mn..haha

Dunia Wilma said...

@Seneorita Baharin: Itulah tu...Kawan Wilma siap check angpau tu lagi...Kot-kot la bank letak duit...RM1 pun jadilah...Tapi, takda...Hehehe...

@Nurul Aini: Iya Aini...Wilma menang GA hari tu...Tu yang tukar blogskin...Tapi, still banyak yang kena readjust...Wilma still belajar tentang coding2 nie...

Dunia Wilma said...

@Nea Lopah: Terima kasih jugak coz sudi singgah blog Wilma ^_^

@Hazwan: Hehehe...Itulah...Lama tak nampak Hazwan :-D