Sunday, 10 February 2013

Gong Xi Fat Cai 2013

Hi semua,

Apa khabar kawan-kawan semua?  Wilma nak minta maaf coz lama tak update blog...Memang setiap tahun, bulan Januari hingga Mac merupakan bulan yang sangat-sangat sibuk dalam hidup Wilma terutamanya dalam pekerjaan Wilma...

Sebelum terlupa,
Wilma nak ucapkan Gong Xi Fat Cai buat semua kawan-kawan yang menyambutnya...
Credit to: Google

Mengenai nenek Wilma, Wilma bersyukur nenek Wilma sudah sihat walaupun luka-luka di kakinya belum mengering dengan sepenuhnya lagi...Sebenarnya, kaki nenek Wilma tiba-tiba membengkak dan mengeluarkan air...Macam blister tu ^_^ Tapi, blister yang besar...Doktor cakap maybe sebab nenek Wilma terlalu berdiri...Memang betul pun coz nenek Wilma memang suka berdiri di singki tempat cuci pinggan mangkuk lama-lama...Kadang-kadang sejam pun ada...Walaupun sudah banyak kali kami tegur, dia tidak mahu dengar...Harap-harap, lepas dimasukkan ke hospital hampir tiga minggu memberi pengajaran buat nenek supaya berhenti buat kerja-kerja rumah...Kami sekeluarga memang susah nak control nenek nie...Walaupun sudah berumur 81 tahun, nenek Wilma masih berkeras mahu buat kerja-kerja rumah...Maybe, sudah terbiasa kan...

10 comments:

Mimie Najib said...

lama dah tak jenguk wilma kan.. :)

Nurul Aini said...

lamanya tak jenguk wilma..rindu dekat wilma..wilma bercuti ke?

✿A I N A A✿ said...

selamat bercuti juga wilma.. orang tua2 memang kuat bekerja.. mana boleh duduk diam.. ena tngok mak ena ckup lah, sakit2 pun masih buat kerja

Leeza dayasari [santai leeza] said...

gong xi gong xi..

FarhanahAdzlan said...

smoga nenek wilma dalam keadaan yg sihat sentiasa insyaAllah.
biasalahh orang dah berusia memang camtu dah terbiasa dengan kerja camtu takleh halang. kalau disuruh duduk dan rehat nanti kita pulak yg kena marah.huhu

Dunia Wilma said...

@Mimie Najib: Wilma pun dah lama tak jenguk Mimie ^_^

@Nurul Aini: Rindu Aini jugak...Wilma sibuk sikit bulan nie...Kena bagi masa...Balik kampung tengok nenek, cat rumah untuk persiapan perkahwinan sis Wilma, etc...Tu yang lama menghilang nie ^_^

@Ainaa: Selamat bercuti jugak Aina...Itulah tu...Kita yang susah hati tengok dorang tak berhenti kerja kan :-)

@Leeza Dayasari: Gong Xi Gong Xi jugak ^_^

@FarhanahAdzlan: Terima kasih Farhanah...Betul tu...Kita tegur dorang, dorang marah kita pulak ^_^

Mrs Velentine said...

gomg xi fa cai wilma

Dunia Wilma said...

@Mrs Velentine: Gong Xi Fa Cai jugak MV :-)

Aiman Aziz said...

Go Xi fa Cai .. Angpau Lai Lai ..

Dunia Wilma said...

@Aiman Aziz: Hehehe...Gong Xi Fa Cai Aiman ^_^