Tuesday, 11 December 2012

Kenapa Suka Berblogging?

Hi semua,

Apa khabar?  Maaf...Semalam Wilma tak dapat BW...Line internet Streamyx lambat sangat...Tak kira di office dan di rumah...Asyik loading pas tu tak boleh buka...Last-last, Wilma give up...Sempat approve dan balas comment kawan-kawan jak ^_^

Kenapa bloggers suka berblogging?
Ramai yang tertanya-tanya soalan nie bagi mereka yang tidak ada blog dan bukan bloggers...Termasuklah adik perempuan Wilma sendiri...Best ka berblogging nie...Hanya bloggers yang faham perasaan tu kan...So, kalau orang tanya Wilma kenapa Wilma suka berblogging?  Wilma akan jawab...

"Best bah...Dapat ramai kawan...Dapat hadiah if menang GA dan segmen...Perasaan itu sukar digambarkan...Rasa puas jak bila ada orang follow dan baca entri-entri kita...Lebih-lebih lagi Wilma memang minat bidang penulisan"

Credit to: Google

Kalau kawan-kawan plak...Apa jawapannya?  Sudi tak share dengan Wilma kenapa kawan-kawan suka berblogging?

18 comments:

Shima Mazlan said...

btol3 .. apew yg wilma ckp mmg betol .. klu adew org bace entry kita n komen mesti rasa hepy kn ..

Mimie Najib said...

klau kta, kta suka berblogging sebab, ianya 1 catatan diari.. sebab apa yang berlaku, kita boleh kenang balik.tak kisah la cerita sedih @ gembira.. then kita boleh kongsi maklumat..tak kira la apa pun mklumatnya..

yang best, kita boleh dapat kawan dari serata negeri.. :)

Pancing Warisan said...

Berblogging nie boleg menambahkan rakan blogger,dpt baca cerita2 yg menarik,berita,isu2 semasa dan berkongsi pendapat.Tak gitu cik wilma? :) selamat berblogging

Dunia Wilma said...

Betul tu Pancing Warisan ^_^

Dunia Wilma said...

Betul tu Shima ^_^ Bila ada orang komen di blog kita...Even seorang jak, sudah mampu membuatkan kita tersenyum ^_^

Dunia Wilma said...

Betul tu Mimie...Wilma sokong 100%

Nurul Najihah said...

nice blog ~

datang dr segmen Jom Up Follower ~

done follow ur blog ...

mai links ~

http://nurulnajihahadam.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follow-by-be-log-meow-mew.html

Dunia Wilma said...

Terima kasih Nurul Najihah coz sudi follow Wilma ^_^

dya bunga said...

lagi seronok ada org komen blog kita.hihi

Dunia Wilma said...

Betul tu Dya ^_^

Alexander Irvin said...

dapat duit guna iklan

Dhia Dirham said...

meluahkan perasaan hehe..

Dunia Wilma said...

Hehehe...Iya ka Dhia...Lain kali Wilma pun nak meluahkan perasaan di sini la ^_^

Dunia Wilma said...

Betul tu Alexander Irvin ^_^

ayut said...

sbb berblog best....leh tulis pjg2x..tak kisahla org bace tak bace...tp klu ad bce lg best..hahaha

QasehnyaRania said...

betul2..dan dapat cari resepi best2..
kalau beli buku tak sama yang geng blogger buat..

Dunia Wilma said...

Betul tu Ayut...Bila kita tulis dan ada orang baca, rasa dihargai sangat2...

Dunia Wilma said...

Betul tu CikSu ^_^
Makin kita berblogging, makin menaikkan semangat kita untuk memasak kan...