Monday, 10 December 2012

Terima Kasih Semua ^_^

Hi semua,
Apa khabar? Seperti yang telah Wilma katakan sebelum ini, Wilma isytiharkan minggu lalu sebagai Minggu GA dan segmen Wilma...So, semua entri Wilma sepanjang minggu lalu bermula 1 hingga 9 Disember 2012 adalah berkaitan GA dan segmen...

Maybe ramai yang bertanya kenapa Wilma buat macam tu ^_^
Credit to: Google

Sebabnya, Wilma nak tarik followers follow blog Wilma...Seperti yang semua tahu, sebelum nie Wilma guna Wordpress dan tak boleh buat gadget Followers...Ramai yang selalu bertanya, macam mana nak follow Wilma...Sampai pening Wilma dibuatnya...Jangan salah sangka tau...Bukan pening pasal menjawab pertanyaan kawan-kawan macam mana nak follow...Tapi, pening macam mana nak selesaikan masalah tu ^_^

So, last-last Wilma ambil keputusan untuk stop guna hosting sendiri serta stop guna Wordpress dan start guna Blogspot...Lagipun, disk usage Wilma dah penuh...Fikir-fikir baik Wilma guna Blogspot...Save duit sikit kan ^_^ Tapi, tanpa Wilma sedari, secara automatik semua entri-entri Wilma telah hilang...Sakit sangat-sangat hati nie tau...

Setelah berfikir panjang, Wilma sedar dan harus bertanggungjawab di atas tindakan Wilma sendiri...Jangan salahkan orang lain kan...Oleh sebab itu, Wilma pun buat strategi...Macam mana nak teruskan perjuangan sebagai seorang blogger (Blogger ka Wilma nie?  Hehehe)...First thing yang Wilma kena buat ialah tarik orang untuk datang ke blog Wilma...Tapi, bagaimana caranya?  Memandangkan di blog Wilma dahulu Wilma selalu join GA dan segmen...So, Wilma pun buat keputusan untuk join GA dan segmen sebanyak mungkin ^_^

Dan hasilnya:-
Setakat 9.05 p.m.

Wilma bersyukur sangat...Daripada takda follower pada 1 Disember 2012 dan sekarang Wilma dah ada 154 followers...Maybe bagi ramai orang...Jumlah itu terlalu sedikit...Tetapi, bagi Wilma...Itu lebih dari apa yang Wilma jangkakan...Wilma aim cuma 100 orang jak...Tetapi, ianya melebihi jumlah yang Wilma jangkakan...Wilma rasa bersyukur sangat-sangat...At least, perkara ini dapat menaikkan lagi semangat Wilma untuk terus berjuang dan serius dalam dunia blogging...


Oleh kerana itu, Wilma ingin mengucapkan ribuan terima kasih buat teman-teman yang sudi follow Wilma...Buat follower pertama Wilma iaitu Kak M @ Si Matatajam...Terima kasih coz sentiasa sokong Wilma...Boleh dikatakan Kak M la yang buat Wilma terus kuat bila Wilma rasa nak give up...Tidak lupa buat BFF kesayanganku, Aini Zakaria...Thank you coz jadi kawan yang baik untuk Wilma...Tidak dilupakan buat kawan-kawan lain yang Wilma tak sebutkan nama di sini...Bukan tak nak sebut tapi terlalu ramai...Dunia blogging ini sesungguhnya membuatkan kita punya ramai kawan...Kalianlah BFF (Blogger Friends Forever) Wilma selamanya...Sayang kamu semua ^_^



P/S:
Kalau ada yang belum Wilma follow, tolong inform ya ^_^ Almaklumlah...mata ada empat...nak tambah dua lagi kot...Hehehe...

22 comments:

Dhia Dirham said...

sayang awak juga!

Leeza dayasari [santai leeza] said...

all da best wilma... chaiyok2..

QasehnyaRania said...

tahniah :D
byk libatkan diri dalam segmen atau GA..
pastu foolow back :D
mudah2an ukhwah terjalin..

Hamir Rahman said...

dalam penulisan entry ni amer dapat rasakan yang blogger ni berasal dari sabah . at first amer ingat orang sarawak :D hihi

Aimi Syahirah said...

Darling.. I ada tag u dalam contest ni..:) http://www.aimisyahirah.com/2012/12/contest-headerblog-comel-by.html

Shima Mazlan said...

hai .. sy dh follow blog awk .. meh la follow blog .. salam perkenalan ..

AyuInsYiraH said...

http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/12/contest-saya-si-blogger-awesome-2012-by.html

ayu ada tag awak ye..

Dunia Wilma said...

Sayang Dhia jugak ^_^

Dunia Wilma said...

Tq Leeza ^_^

Dunia Wilma said...

Tq QasehnyaRania ^_^

Dunia Wilma said...

Wilma orang Sabah bah Amer ^_^ Hehehe...

Dunia Wilma said...

Terima kasih Cik Misya coz sudi tag Wilma ^_^
Wilma dah join ya...

http://www.duniawilma.com/2012/12/contest-headerblog-comel.html

Cik Nas :) said...

wee~ tahniah wilma :D Nas takut tak boleh bagi komitmen dekat GA n contest buat masa ni..jeles jugak tengok contest banyak-banyak, sebab agak sibuk, so kena abaikan.. :(

Dunia Wilma said...

Hi Shima ^_^ Selamat berkenalan...Terima kasih sebab sudi follow Wilma...Wilma dah follow Shima ya ^_^

Dunia Wilma said...

Takpa Cik Nas...Wilma pun dah nak start busy nie...
Maybe Wilma pun akan kurangkan join segmen dan GA nie...
If ada masa dan peluang, Wilma join...
Last week Wilma banyak join coz boss cuti...
Tu yang ambil kesempatan tu ^_^

Dunia Wilma said...

Wilma akan cuba join ya ^_^ Terima kasih coz sudi tag Wilma ^_^

yana aina said...

dah follow wilma semula ... rasa mcm wilma dh lama sepi

Dunia Wilma said...

Tq Yana...Maaf lama Wilma tak pergi blog Yana...Banyak lagi blog Wilma tak sempat singgah...

dya bunga said...

byk lah tu..xpe..lama2 mesti dpt lgi byk..:)

Dunia Wilma said...

Terima kasih Dya ^_^

QasehnyaRania said...

byk tu..ciksu masa mula2 dulu tak da la ghope wilma

1hb-13 dah byk dalam masa 13 hari je :D

Dunia Wilma said...

Terima kasih CikSu ^_^ Hasil joint GA/Segmen/Contest ^_^